Dominika Cibulková si Vianoce inde ako doma nevie predstaviť

19.12.2011 Celý región

BRATISLAVA 19. decembra (WEBNOVINY) - Slovenská tenisová jednotka a osemnástka svetového rebríčka Dominika Cibulková sa tretí týždeň pripravuje v Boca Ratone na Floride, kam odletela 27. novembra. Domov sa vráti 21. decembra.

Zázemie Akadémie Evertovcov okolo najslávnejšej členky tejto známej športovej rodiny Chris je už tradičným miestom Cibulkovej tréningu medzi sezónami. Tento rok prišla s početnejším tímom ako v minulosti. K tenisovému koučovi Željkovi Krajanovi a kondičnému trénerovi Dejanovi Vojnovičovi pribudol sparing Peter Miklušičák, ktorý spolupracuje aj so Janette Husárovou, a fyzioterapeut Marián Drinka.

"V minulosti som často mala rôzne zdravotné problémy so slabinami, brušným svalstvom či achilovkou. Chcem urobiť všetko pre to, aby som nepríjemnosti tohto typu odbúrala," povedala pre agentúru SITA slovenská Tenistka roka 2011 Dominika Cibulková, ktorá tentoraz podľa vlastných slov vynecháva akékoľvek aktivity typu návštev hokejovej NHL či zavítania na niektorý z veľkých medzinárodných mládežníckych turnajov, ktoré sa v tejto lokalite v decembri konajú. "Tento rok som mala toho sprievodného programu aj vzhľadom na propagačný projekt Hot Shots naozaj dosť. Navyše aj počas novembrového pobytu doma medzi dovolenkou a bratislavskou exhibíciou som nevedela, kde mi hlava stojí, takže teraz je oblažujúce konečne sa zase venovať iba tenisu a celkovej príprave."

Bývalá dvanástka renkingu Cibulková s odstupom času uznala, že triumf na októbrovom moskovskom Kremlin Cupe, jej premiérový na úrovni WTA, výrazne prispel k pohode v medzisezónnom období: "Pochopiteľne, že sa to pozitívne premietlo do môjho vnútorného nastavenia. Povzbudilo ma to a naplnilo ešte väčšou chuťou. Myslím si, že som si trofej už zaslúžila, krátko predtým som bola vo finále v Linzi. Dosť by ma štvalo, ak by to napokon nevyšlo. Dúfam, že budúci rok sa mi na to podarí nadviazať a dosiahnuť ďalšie úspechy. Zároveň si uvedomujem, že až takéto pekné to vlastne bolo nielen prvý raz, ale aj posledný. Ak by som totiž v budúcnosti znova získala titul na nejakom záverečnom podujatí sezóny, už by nebol tým úplne prvým."

Vianočné sviatky strávi Cibulková doma v kruhu rodiny a 26. decembra už odlieta do Austrálie. V januári bude hrať v Brisbane, Sydney a na melbournských Australian Open, začiatkom februára je na programe domáci zápas Sloveniek s Francúzkami v 1. kole II. svetovej skupiny Pohára federácie. Dvadsaťdvaročná Bratislavčanka si Vianoce inde ako doma predstaviť nevie: "Keď som mala štrnásť rokov, strávila som sviatky na turnaji v Mexiku a bolo to strašné. Silvestrom sa však priveľmi nezaoberám. Predsavzatia do nového roka si nedávam, keďže ťažko dodržím niečo iné ako drinu, ktorú mi naordinuje tréner."
 

Vyberte región